I en januarstorm i 1956 blæste møllehat med vinger ned efter et voldsomt stormstød fra vest.

I det lille  hus ved Hågerup å boede en familie med 2 børn..
.. Et af børnene, som har besøgt Egeskov Mølle, har fortalt følgende:
"Far havde sin fordvogn stående i mølleporten, så mor bad ham om i det forfærdelige vejr at tage børnene med op på møllen og derfra køre dem i skole i Kværmdrup.
Et stykke tid efter vi var gået, hørte hun et gevaldig BRAG.. møllehatten med vinger var styrtet ned øst for møllen..Far og vi to børn var heldigvis "sluppet" af sted i tide.
Da de nede fra "nr. 8" øst for møllen ringede til møllen og fortalte, at hatten var blæst af møllen.. sagde de.. Sådan noget spøger man ikke med...Nej sagde de fra nr.8, men det er rigtigt!"
Jeg spurgte fortælleren om, hvorfor han sagde "nr.8", men det vidste han ikke noget om, men der var så mange myter om den ejendom.. Sagde han.
I dag den 26. februar 2017 blev alle myter om navnet "nr. 8" aflivet. Familien Mathiasen var på besøg med tre gæster fra Sønderborg og som lokalkendte kunne de afsløre følgende:
"Mange husmænd havde fast arbejde på Egeskov Gods og kørte med deres eget hestespand på slottet. Husmanden øst for Egeskov Mølle kørte hestespand nr.8. (Der står for øvrigt stadig nr 8 i hestestalden på slottet)
Kværndruppere har altid været gode til "øgenavne".. Så han kom til at hedde "Ham fra nr 8"!
Endelig blev alle myter om  "nr.8" aflivet!
Venlig hilsen
Bent Hansen
Fmd.
Egeskov MøllelaufEgeskov Mølle
5772 Kværndrup

| Egeskov Mølles historie | Egeskov Mill

Sådan kontakter du os:

Fhv. formand  Bent Hansen  tlf: 62 27 14 97 Tværvej 4,  5772 Kværndrup
E-mail: bha@post7.tele.dk,